nieuws

Promotie voor Overwetering, Losser, Avanti W, OVC'21, Zenderen Vooruit en Balkbrug

Overwetering naar 2e klasse
Overwetering naar 2e klasse
Tweede Pinksterdag was voor veel ploegen in het zondag amateurvoetbal de dag van de waarheid want in de nacompetitie vielen de meeste beslissingen. Zeven Overijsselse ploegen wisten promotie af te dwingen.
Om een plek in de eerste klasse Oost wist BWO in een tweeluik Stevo te verslaan en promoveert daardoor voor het eerst naar de eerste klasse. 
Overwetering speelt met ingang van volgend seizoen in de tweede klasse. De ploeg won vorige week met 4-0 van DCS en doordat de return zondag nipt met 1-0 verloren werd, promoveert de ploeg uit Olst. Voor Helios viel het doek. De ploeg uit Deventer ging twee keer met 2-1 onderuit tegen Columbia. 
Voor een plek in de derde klasse Oost wist Losser op bezoek bij Hengelo promotie veilig te stellen. Nadat de thuiswedstrijd in 0-0 eindigde wist Losser in Hengelo knap met 3-1 te winnen. LSV kon voor het eerst in hun bestaan naar de derde klasse, maar in de spannende return was Avanti Wilskracht in Lonneker met 3-2 te sterk. Daardoor promoveert Avanti naar de derde klasse. Oldenzaal won vorige week ruim met 5-1 van Borne, maar in de return waren de rollen omgedraaid. Borne was met 3-0 te sterk maar dat was net niet genoeg voor promotie naar de 3e klasse.
OVC'21 dwong in eigen huis promotie naar de 3e klasse af. Tegen Bellingwoude werd een 1-0 nederlaag ruimschoots goedgemaakt in de return, het werd maar liefst 5-0. Steenwijk daalt af naar de 4e klasse door een 3-2 thuisnederlaag tegen Wijster. Vorige week werd het 2-2 tussen beide ploegen.
Vijfdeklasser Zenderen Vooruit speelt met ingang van volgend seizoen in de 4e klasse. Vorige week werd tegen Neede de basis gelegd voor promotie door een 3-0 zege. De return werd met 4-2 verloren, maar dat mocht de pret niet drukken. Vasse handhaaft zich door een 5-1 overwinning op 't Centrum, dat naar de 3e ronde gaat. Haarle (tegen Terwolde) en Hoonhorst (tegen Doesburg) wisten zich eveneens te handhaven in de 4e klasse.
Om een plek in de 4e klasse Noord wist Balkbrug promotie af te dwingen. In een tweeluik was de ploeg een maatje te groot voor Vilsteren (4-0 en 6-1 winst). 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.