nieuws

Historisch Enschedees pand uit 1905 krijgt nieuw kleurtje en daar is niet iedereen blij mee

Ophef bij de Facebook-pagina van Forum Erfgoed Enschede, want de eigenaar van een pand aan de Marktstraat heeft dat gebouw een likje verf gegeven.Â
Het Forum Erfgoed Enschede is daar niet blij mee, want het pand heeft voor hen een historische waarde. "Het is verpest, werkelijk verpest", zijn de duidelijke woorden van Marcel Meijer van het Forum.
"Het was oorspronkelijk oranje-rood, met mooie contrasten in de gevel. Nu is het gewoon rood." En dat bevalt Meijer helemaal niet: "Dit is een bijzondere gevel uit 1905. Een zeldzaam oud gebouw in Nederland en zeker zeldzaam in Enschede." 

Zet het op Facebook

De club laat haar ongenoegen blijken op Facebook. "Dit had niet zo gemogen en een vergunningaanvraag ontbreekt. Het is dringend gewenst dat de gemeente hier paal en perk aan stelt", is te lezen.
En dat wordt opgepikt door mensen op het social media-platform. De woorden "schandalig" en "barbaars" komen voorbij. Enkelen vinden het lelijk.

Rol van de gemeente?

Meijer laakt daarnaast de houding van de gemeente: "Een van de problemen van Enschede is dat ze laks zijn in het beschermen van monumentale gebouwen. Dat vinden ze niet zo belangrijk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.