nieuws

Beeldbepalend pand overschilderen mag van de gemeente Enschede

Het met rode verf overgeschilderde Jugendstil pand uit 1905 heeft geen monumentenstatus. Daarom mag de gevel van de gemeente gewoon overgeschilderd worden.
Het Forum Erfgoed Enschede is daar niet blij mee, want het pand heeft voor hen een historische waarde. "Het is verpest, werkelijk verpest", zijn de duidelijke woorden van Marcel Meijer Hof van het Forum.

Vergunning niet nodig

Het zeldzame pand in Enschede heeft wel een beeldbepalende status. Eigenaren van een dergelijk beeldbepalend pand hebben een vergunning nodig om de gevel te slopen of te verbouwen. Maar dat geldt niet voor een schilderbeurt. Een vergunning was in dit geval dan ook niet nodig.
Toch gaat de gemeente Enschede in gesprek met de eigenaar om te kijken of er ook andere mogelijkheden zijn, laat de woordvoerder van de gemeente weten.

Terugbrengen in oude staat is onmogelijk

Het Forum Erfgoed Enschede vindt het eeuwig zonde. "Terugbrengen in de oude staat is onmogelijk. Alleen door accenten te leggen valt er aan de uitstraling nog wel wat te redden", zegt Marcel Meijer Hof van het Forum.
Meijer Hof laakt het beleid van de gemeente Enschede dat volgens hem te weinig doet om beeldbepalende panden te behouden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.