nieuws

Twente heeft meeste poeliers van het land, aantal slagerijen in 10 jaar gedaald

Slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen
Slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen
In Twente zijn relatief gezien de meeste poeliers van Nederland te vinden. In de regio zijn twintig winkels gevestigd, dat zijn er 3,2 per 100.000 inwoners. Het aantal vestigingen is in de afgelopen tien jaar exact gelijk gebleven.
Dit terwijl het aantal poeliers in Noord-Overijssel in de afgelopen tien jaar van vijf naar nul kelderde. 2015 was een bijzonder slecht jaar voor de poelier in het noorden van de provincie: in één jaar verdwenen alle winkels. 

Fors minder slagerijen

De provincie kent ook steeds minder slagerijen. Zuidwest-Overijssel is de enige regio waarin het aantal winkels in tien jaar gelijk bleef: dit was in 2008 twintig en dat is dit jaar nog steeds zo. In Twente daalde het aantal slagerijen van negentig naar tachtig, in Noord-Overijssel van zestig naar 45. 
Kaaswinkels doen het wel goed. In Zuidwest-Overijssel en Noord-Overijssel bleef het aantal met respectievelijk vijf en tien vestigingen gelijk, in Twente steeg het aantal kaaswinkels van twintig naar dertig. Dit komt overeen met de landelijke toename van twintig procent aan kaaswinkels.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.