nieuws

RTV Oost vanaf Hanzedagen in Kampen

Zeilschip Stedemaeght
Zeilschip Stedemaeght
Elk jaar organiseert één van de 183 Hanzesteden uit zestien landen een evenement waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten: de Internationale Hanzedagen. Dit jaar is het de beurt aan Kampen dat van 15 t/m 18 juni gastheer is. RTV Oost is er natuurlijk bij en doet alle dagen verslag van het evenement.
De regionale omroep opereert vier dagen lang vanuit ‘mediacafé’ De Vier Jaargetijden aan de IJsselkade. Met een live-stream op social media wordt overdag verslag gedaan van de activiteiten en elke avond is op TV Oost om 17.20 uur een samenvatting te zien in het Hanzejournaal.

Programma Hanzedagen
De deelnemende steden presenteren zich aan de bezoekers. Vier dagen lang kunnen zij genieten van exposities, muziek-, en theatervoorstellingen, historische schepen aan de IJsselkade, theatrale veldslagen, een internationale Jamboree, het Hanzecongres en een speciaal Jeugd Hanzeprogramma. En alles bevindt zich in en om het festivalhart van de Hanzedagen op het Van Heutszplein midden in Kampen.

Kampen: Hanzestad aan de IJssel
Kampen heeft een lange geschiedenis als Hanzestad. Als doorvoerhaven is het eeuwenlang buitengewoon belangrijk geweest voor de internationale handel. Met name door de Koggeschepen, die vanuit Kampen de zeereis rond Denemarken maakten naar de Oostzee: de zogenoemde Ommelandvaart.
De Hanzedagen in Kampen volg je van 15 t/m 18 juni live via een livestream op www.rtvoost.nl. Elke avond zie je om 17.20 uur een samenvatting van de dag in een speciaal Hanzejournaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.