nieuws

Wat hebben de Engelse verkiezingen, Brexit en Overijssel met elkaar te maken?

Vandaag gaan de Britten naar de stembus, een verkiezingsstrijd die om de Brexit, de afscheiding van Groot Brittannië van de Europese Unie, zou draaien maar door recente aanslagen wordt overschaduwd door radicalisering en terreur.
Een jaar geleden werd Theresa May de nieuwe premier van Engeland met als taak: Engeland uit de Europese Unie krijgen, de Brexit. Om meer steun te krijgen van andere politici én van het volk besloot May verkiezingen uit te schrijven.

Brexit en Overijssel

Financieel expert Martin Landkroon legt in Overijssel Vandaag uit wat Overijsselse bedrijven merken van de Brexit en hoe belangrijk de verkiezingen ook zijn voor onze regio. "Overijssel is de provincie waar de meeste export vandaan komt. Stel dat Brexit doorzet, dan heeft dat gevolgen, ook voor onze economie. Overijssel levert aan de Engelse consument en als het daar minder goed gaat, dan merken wij dat ook. Gelukkig exporteren de bedrijven hier meer naar Duitsland dan naar Engeland. Maar het biedt ook kansen, want wat wegvalt vanuit Engeland daar kunnen wij met onze maak-industrie op inspringen."
Nicholas Mansfield, directeur van de Nederlandse Reisopera in Enschede en 'voormalig' burger van Engeland reageert op de verkiezingen, maar ook op de angst voor terreur die zelfs in Overijssel voelbaar is nu scholen hun excursie naar Londen afzeggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.