nieuws

Enschede positief over financiën, "Maar we moeten ons niet rijk rekenen"

Enschede heeft de financiën op orde en de jaarrekening laat een positief resultaat zien. "Maar", zegt wethouder Eelco Eerenberg, "we moeten ons niet rijk rekenen."
"We zullen deze scherpe financiële koers moeten handhaven in de komende jaren, zeker gezien de recente ontwikkelingen rondom de tekorten in het sociaal domein. Het positieve saldo van de jaarrekening is dus zeker geen aanleiding om het huidige financiële beleid te wijzigen", zegt Eerenberg, die 'gematigd positief' is over de jaarcijfers van de gemeente Enschede. 
"We moeten en willen de behoedzame en strakke koers continueren."

Bijstand

Het college van Enschede kijkt positief terug op vernieuwende werkwijzen, zoals Expeditie Enschede, de Alles-in-1-school en de Social Impact Bond ‘Werken in Duitsland’. "Het afgelopen jaar hebben veel ondernemers een nieuwe plek in Enschede gevonden. In heel Enschede nam het aantal banen sterk toe en stabiliseerde de werkloosheid."
Bovendien zijn er het afgelopen jaar meer bouwkavels en nieuwbouwwoningen verkocht.
Minder positief is Eerenberg over de bijstandsuitkeringen. "Helaas groeide het aantal mensen met een bijstandsuitkering nog licht. Maar deze stijging was ongeveer drie keer zo laag als bij andere grote gemeenten."
De raad behandelt de nota in de raadsvergadering van 3 juli.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.