nieuws

Reporter Guus (12) uit Oldenzaal naar 'Confed Cup'

De 12-jarige Guus Poorterman is er klaar voor. Maandag vertrekt hij naar het Rusland voor een bijzonder klusje. Als reporter gaat hij verslag doen van de Confederations Cup in het kader van het Football For Friendship Forum.Â
De twaalfjarige gaat als verslaggever van het Football For Friendship Forum mee naar de Confederations Cup-finale. Aan het forum doen in totaal 64 landen mee. Elk land stuurt een voetballer en een reporter, allemaal leeftijdsgenoten van Guus. De voetballers worden in teams ingedeeld en die gaan samen tegen elkaar voetballen. Guus doet als reporter de hele week verslag van deze wedstrijden!

GOAL!

Toen het blad GOAL! een oproep plaatste om je te melden als junior reporter twijfelde Guus uit Daarle geen moment. Bij Sportclub Daarle voetbalt hij met veel plezier en in zijn vrije tijd staat voetbal ook op nummer 1. De redactie van het blad pikte Guus eruit: "Ik moest nog een filmpje opnemen. Helemaal in het Engels".  

Voetbal voor vriendschap

In het kader van het Football For Friendship nemen voetbalspelers van 12 jaar uit verschillende landen deel aan het forum. Doel is het stimuleren van jeugdvoetbal, promoten van sport en een gezonde levensstijl en het bevorderen van de vriendschappen tussen jongeren uit verschillende landen. De Zaandamse Iris Tania mag voor Nederland uitkomen tijdens het voetbaltoernooi. 

Confed Cup

De Confederations Cup, ook wel afgekort tot 'Confed Cup', is een voetbaltoernooi voor landenteams dat om de vier jaar wordt georganiseerd door de FIFA. Het toernooi geldt als de generale repetitie voor het land dat ook het WK organiseert. Het is normaliter een toernooi tussen de kampioenen van de zes overkoepelende continentale voetbalbonden, aangevuld met de wereldkampioen en het organiserende land. Nieuw-Zeeland, Mexico, Portugal, Kameroen, Chili, Australië, Duitsland en gastland Rusland doen dit jaar mee. De finale wordt op zondag 2 juli gespeeld in de Russische hoofdstad. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.