nieuws

Dit zijn de Toppers van de Zwolse Halve Marathon

RTV Oost heeft ook dit jaar haar Toppers van de Halve van Zwolle: mensen met een bijzonder verhaal of een bijzondere motivatie. Esther Rikken volgt ze in hun voorbereiding en tijdens de halve marathon tot en met de finishlijn.

Caroline Klootwijk

Jaren aan de kant gestaan om familie en vrienden aan te moedigen. Vijf jaar geleden voorzichtig begonnen met hardlopen en dit jaar is het zover. Deze 47-jarige Blauwvinger staat zaterdag aan de start van de Halve van Zwolle. Hoe ze hem gaat ervaren? Wellicht met pijn want sinds een aantal weken heeft Caroline Klootwijk tijdens haar hardlooptrainingen last van pijn in haar onderrug. Maar ze gaat ervoor, voor de eindstreep. En waar mogelijk in een tijd van twee uur en zes minuten. 

Iwan Brink

Succesvol in de BMX sport. Tot 2004, toen bleek Iwan Brink uit Zwolle aplastice anemi te hebben. Bloedarmoede, waardoor hij geen energie meer had. Door de stamceltransplantatie van zijn broer functioneert hij weer. En hoe? Iwan geniet volop van het leven en haalt alles eruit wat erin zit. Hardlopen is daar een belangrijk onderdeel van. Iwan heeft geluk gehad en dat realiseert de 35-jarige onderwijzer zich wel degelijk. Met kippenvel op zijn armen gaat hij proberen de Halve van Zwolle te lopen in 1 uur en 35 minuten.

Martijn van Riele

Iedere dag sterven er acht mensen in Nederland aan alvleesklierkanker. Het over­le­ven van deze vorm van kanker is voor wei­nig men­sen weg­ge­legd. Eind 2015 is bij de moeder van Martijn van Riele al­vlees­klier­kan­ker ont­dekt. Een ommekeer in hun leven die de Zwollenaar enorm aan het hart gaat. Daarom loopt hij in oktober de ma­ra­thon van Boed­a­pest. Om actief iets te doen,voor het goede doel. Om geld in te zamelen voor onderzoek en behandeling door de Stich­ting Casper. De Halve van Zwolle is onderdeel van het trainingsprogramma voor deze marathon. De 38-jarige Martijn gaat zaterdag voor een tijd van 1 uur en 59 minuten.
Een live-verslag van de Scania Zwolse Halve Marathon zie je zaterdag 10 juni op TV Oost vanaf 19.25 uur. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.