nieuws

Man met drugs verstopt zich in toilet crematorium in Zwolle

politie politie-auto politieauto auto
politie politie-auto politieauto auto
Een 22-jarige man uit Zwolle is gisteren aangehouden voor insluiping in een crematorium in zijn woonplaats. Ook had hij harddrugs bij zich. De man had zich kort voor sluitingstijd verstopt in het toilet, zodat hij na sluitingstijd zijn slag kon slaan. Oplettende agenten hadden de man echter in de gaten en konden dit voorkomen.
De agenten zagen rond vier uur 's middags een voor hen bekende auto met daarin drie personen die zich verdacht ophielden bij de begraafplaats aan de Kranenburgweg. Eén van de mannen stapte bij de begraafplaats uit, keek schichtig om zich heen en verdween daarna uit het zicht. De auto vertrok daarna.
De agenten besloten om de parkeerplaats in de gaten te houden. Na enige tijd kwam de auto terug, maar bij het zien van de agenten keerde de auto snel om. Zowel de bestuurder als de bijrijder kon geen duidelijke reden geven voor hun aanwezigheid bij de begraafplaats. Na het noteren van de personalia kon de bestuurder verder rijden.

Derde man

De derde persoon was echter nog steeds niet terug. Navraag bij het naastgelegen crematorium leerde dat kort voor sluitingstijd een man zich bij de balie had gemeld met de vraag of hij even van het toilet gebruik mocht maken. Het toilet bleek, bijna een uur later, nog steeds bezet te zijn.
Vermoedelijk wilde hij na sluitingstijd kostbaarheden wegnemen. De 22-jarige man werd aangehouden voor insluiping. Bij de man werden ook twaalf zakjes met een witte substantie, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen.
De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De man krijgt proces-verbaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.