nieuws

Ruzie tussen prijswinnaar FIFA-toernooi en Heracles bijgelegd

Emre en Bryan Hessing
Emre en Bryan Hessing
De ruzie tussen Emre Benli, één van de prijswinnaars van het FIFA-toernooi in het Polman Stadion en Bryan Hessing, professioneel e-sporter van Heracles is bijgelegd. Vanavond hebben beiden een goed gesprek gehad. Uitkomst: winnaar Emre kan zijn prijs 'gewoon' verzilveren.
Emre Benli uit Doetinchem werd tijdens het toernooi zesde. Hij won een reis naar München met Bryan om daar een driedaags FIFA-toernooi bij te wonen. Nadien zou hij gevraagd zijn om de reis af te staan, waarna Emre een boos Facebookbericht plaatste.

Een goed gesprek

Online liepen de gemoederen flink op. Daarom werd besloten om een goed gesprek te voeren tussen beide partijen. En dat heeft geholpen.
"Ze zijn weer goede vrienden", zegt Joris Dieterman namens Heracles. "Ze gaan samen naar München."
Op Facebook zegt Emre: "Het gesprek verliep prettig waarbij ik het gevoel had dat Heracles heel netjes het probleem wilde oplossen." Dat zegt ook Bryan: "De intentie van het gesprek was een passende oplossing te vinden waar iedereen na afloop een goed gevoel bij zou hebben."

Excuses

Dieterman: "Over en weer zijn er excuses gemaakt, zowel door Bryan als door Emre. Ze hadden beiden duidelijker naar elkaar moeten zijn."
Bryan: "Zowel Emre als ik hadden na het toernooi van zaterdag duidelijker naar elkaar moeten zijn en hadden anders moeten handelen."

'Positief gevoel'

Emre: "Ik sluit het verhaal met een positief gevoel af."
"Ik kijk ernaar uit om Bryan te supporten bij het spelen tijdens de FIWC regional in München, een internationaal toptoernooi waar ik in de toekomst ook hoop te spelen en veel kan leren. Een ervaring waar ik enorm naar uitkijk."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.