nieuws

Jan Brink opnieuw gekozen tot lijsttrekker van D66 in Zwolle

D66 Zwolle kiest lijsttrekker
D66 Zwolle kiest lijsttrekker
De Zwolse wethouder Jan Brink is door leden van D66 afdeling Zwolle gekozen tot lijsttrekker van die partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.Â
Brink, die ook bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014 al lijsttrekker was, hoefde op de afdelingsvergadering van D66 in wijkcentrum De Enk vandaag niet te concurreren met tegenkandidaten. Die waren er niet.  
"Ik vind het fantastisch dat ik opnieuw het vertrouwen heb gekregen om lijsttrekker te mogen zijn. Samen met mijn partij wil ik een stevige sociaal liberale koers varen waarbij we iedere Zwollenaar willen betrekken. Zwolle is een krachtige stad en ik vind het een eer verder te mogen werken aan een levendige toekomstgerichte stad", aldus Brink in een reactie op de verkiezing.
Fractievoorzitter Sonja Paauw van D66 laat weten: "Jan Brink is een geweldige collega, iemand die in staat is een verstandige solide koers te varen en die ook in is voor verrassing en vernieuwing. Met hem als eerste man ziet D66 Zwolle de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 met vertrouwen tegemoet."
Jan Brink is op dit moment wethouder in het Zwolse college waar ook VVD, PvdA en ChristenUnie deel van uitmaken. Zijn portefeuilles zijn: Financiën, Onderwijs, Cultuur, Monumentenzorg en archeologie, programma Initiatiefrijk Zwolle en dienstbare overheid, Kraanbolwerk, de wijken Zwolle Zuid en Assendorp.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.