nieuws

Auto rijdt kanaal in aan N36 bij Beerzerveld, inzittende uit water gehaald

Een auto is vanavond het kanaal Almelo-De Haandrik ingereden aan de N36 bij Beerzerveld. Een inzittende is door twee politie-agenten uit de wagen gehaald op een moment dat die al enige tijd onder water lag. Het slachtoffer wordt gereanimeerd door ambulancepersoneel. Ook is een traumahelikopter met medisch team geland op de plek des onheils.
De auto ligt op z'n kop op de bodem van het kanaal. Volgens omstanders zou er nog iemand in de auto zitten. Een andere inzittende heeft zichzelf weten te redden en staat op de wal aan de andere kant van het kanaal.
Diverse mensen waren al eerder het water ingesprongen voor een reddingspoging zonder resultaat. 
De brandweer heeft de auto met een lier naar de kant getrokken om eventuele slachtoffers die nog in het water liggen beter te kunnen bereiken. Daar wordt nog naar gezocht met duikers.

Toestand slachtoffer onbekend

Het is niet duidelijk of er nog meer mensen in de auto zaten naast de bestuurder die inmiddels naar het ziekenhuis is vervoerd. De toestand waarin het slachtoffer verkeert is niet bekend. Mogelijk zat hij als enige in de auto en is een ander persoon die te water was gegaan om hulp te verlenen ook aangezien voor een inzittende.

Niemand meer aangetroffen door duikers

De brandweer gaat voor de zekerheid het water verder afzoeken met een boot. Met de zoektocht is kort na middernacht gestopt. Duikers hebben verder niemand meer aangetroffen in de auto in het kanaal in Beerzerveld.
Het blijft onduidelijk waardoor de auto te water raakte. Mogelijk kwam de auto van de afrit van N36 gereden om de Westerweg op te rijden en schoot de auto vervolgens rechtdoor het water in. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.