nieuws

Albertjan Peters blikt terug op voorzitterschap SER

Hij heeft volgens ingewijden een 'record aantal adviezen' gegeven als voorzitter van de Sociaal Economische Raad, de SER, in Overijssel. Gisteren zwaaide hij af: Albertjan Peters. Hoe kijkt hij terug op wat de SER tot stand heeft gebracht onder zijn leiding?
"Na 14 jaar doet afscheid nemen wel pijn," erkent Albertjan. Om er gelijk achteraan te zeggen dat het ook wel tijd werd om op te stappen. "Maar het was fantastisch werk om te doen.  Werkgevers en werknemers samen die adviezen uitbrengen aan de provincie. Maar luistert die dan altijd? "Wel vaak, niet altijd", zegt Peters heel eerlijk.

Leegstand

Peters maakt zich zorgen over de leegstand van de Twentse binnensteden. "De provincie reageert daar te traag op. Er zijn 8 provincies in Nederland die een commissie van deskundigen voorstellen om advies te geven en met oplossingen voor leegstand te komen. De provincie Overijssel ziet zo'n commissie niet zitten. Echt zonde. De provincie moet actiever worden en gemeenten meer onder druk zetten leegstand aan te pakken."

Trots

Heel tevreden is hij over het openhouden van het vliegveld Twente."Dat is zo belangrijk voor het aantrekken van bedrijven en werkgelegenheid. Het was een langdurig en moeizaam proces, maar dat het gelukt is vervult mij met trots. Dat overvleugelt de zaken waar ik beduidend minder trots op ben, zoals het gedoetje met de Agenda van Twente.

Randstad

Tot slot wil Peters nog kwijt dat Twente Zwolle als voorbeeld moet nemen: Zwolle heeft aansluiting gezocht en gevonden bij de Randstad, ook infrastructureel. Daar moet Twente snel werk van maken. Zo had de N35 in mijn optiek al lang een vierbaans snelweg moeten zijn. Er is dus nog veel werk aan de winkel voor mijn opvolger." Die opvolger wordt maandag bekendgemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.