nieuws

Hier moet volgens Overijsselaars vaker worden geflitst

Op onze vraag: 'Waar moet er volgens u vaker geflitst worden?', kwamen bijna 150 reacties binnen. De wegen die het vaakst worden getipt zijn de N35 van Zwolle naar Almelo, de N36 van Almelo naar Ommen en de A35/A1 bij knooppunten Buren en Azelo.Â
Wat de respondenten vooral stoort aan de A35/A1 is dat automobilisten zich niet houden aan de snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur die in de spits geldt. 
Over de N36 wordt gezegd dat daar structureel te hard worden gereden. "Gevaarlijke weg, met maffe inhaalpraktijken. Hardrijden is daar zinloos", schrijft één van de respondenten. 

Enschede

Wat verder opvalt is de hoeveelheid meldingen die uit Enschede komen. De Hengelosestraat en de Burgemeester van Veenlaan worden meerdere keren genoemd. 
Ook willen respondenten graag dat óók in de kernen vaker wordt geflitst. Zo worden er een aantal straten in Rijssen, Hengelo, Oldenzaal en Zwolle genoemd. 
Op onderstaand kaartje ziet u alle meldingen die Overijsselaars hebben ingevuld. Ga over de bolletjes heen voor meer informatie. 

Deze week maakte de politie bekend dat er weer meer geflitst gaat worden. Woordvoerder Paul Koetsier legt uit: "We hebben gemerkt dat de samenleving de verkeerscontroles mist. We merken ook aan de verkeersveiligheid dat het nodig is. Landelijk gezien moeten we ongeveer 60 keer per dag bij de mensen thuis vertellen dat een familielid betrokken is geweest bij een ongeluk en in 2 van die 60 gevallen dat het familielid nooit meer thuiskomt."
Joost Reekers uit Enschede is een van die mensen die reageerde op onze oproep. Hij vindt dat er aan de Hoge Bothofstraat vaker een verkeerscontrole mag zijn. "Automobilisten rijden hier regelmatig te hard. Ze komen vanuit de stad richting de singel. Voor mensen op de zebrapaden wordt niet of nauwelijks gestopt. Ik zou het fijn vinden als ze hier regelmatiger komen controleren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.