nieuws

Ondanks arbeidsbeperking vaste baan bij supermarkt voor Alicia Pereboom uit Overdinkel.

De 18-jarige Alicia Pereboom uit Overdinkel heeft sinds vanmorgen een vaste baan bij Albert Heijn in Losser. Ze heeft een leer- en ontwikkelingsachterstand ten opzichte van leeftijdgenoten en is afkomstig uit het praktijkonderwijs van het Twentse Carmel College in Oldenzaal.
Ze moest vanmorgen eerst nog een uurtje examen doen, maar daarna was het feest. "Ik moest wat dingen in de schappen zetten en heb wat mensen geholpen aan de kassa", zegt ze glunderend. "Daarna kon ik het contract voor 24 uur in de week tekenen. Heel fijn."

Altijd bijzonder

Leo Beuger van het Twents Carmel College kijkt tevreden toe. "Prestaties die onze leerlingen leveren, zijn altijd bijzonder. Zeker als je er dan ook nog in slaagt er bij een werkgever een baan uit te slepen",
Beuger wijst op de inspanningen die gedaan worden om de leerlingen uit het praktijkonderwijs ervaring op te laten doen. "We laten de leerlingen vanaf 15 jaar zoveel mogelijk stage lopen. Dan kunnen ze praktijkervaring opdoen", zegt hij. Alicia gaat bij het ROC een vervolgopleiding op het gebied van verkoop-retail volgen.

Samenwerking

De gemeente Losser noemt de aanstelling van Alicia een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente. In het geval van Alicia krijgt Albert Heijn financiële ondersteuning van de gemeente Losser.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.