nieuws

Annie Schreijer: "Mijn uitspraken waren niet handig, ik ben te naïef geweest"

"Ik heb geen spijt, maar mijn uitspraken om geen verantwoording te willen afleggen, waren niet handig. Ik ben te naïef geweest." Dat zegt Europarlementariër Annie Schreijer in een reactie om vanaf 1 juli toch inzicht te geven in haar bonnetjes. Over het declaratiegedrag was ophef ontstaan.
Schreijer ging overstag, omdat haar partij het CDA strakkere regels voor onkostenvergoedingen hanteert dan Europa. Schreijer pleit er voor dat in het Europees Parlement een transparanter systeem wordt gehanteerd als het gaat om onkostenvergoedingen.
Na stevige druk vanuit haar partij en negatieve reacties van burgers besloot Schreijer gisteren om vanaf 1 juli toch verantwoording af te leggen over haar onkosten. Zij krijgt een maandelijkse onkostenvergoeding van 4300 euro netto. 

"Ik heb overwogen uit partij te stappen"

Schreijer heeft een moment overwogen om uit het CDA te stappen. "Ik was er helemaal zat van." Toch blijft zij na gesprekken met partijgenoot en burgemeester Hofland van Rijssen-Holten. 
"Het was de zwaarste en minst leuke week in mijn bijna dertigjarige loopbaan als politicus." De politica uit Hengevelde kwam onder vuur te liggen toen uit onderzoek duidelijk werd dat zij haar maandelijkse onkosten niet verantwoordt. Eerst was zij niet van plan dat te gaan doen. "Al dat bonnetjesgedoe. Daar doet Annie niet aan mee", zei zij eerder. 

"Achteraf waren uitspraken niet handig"

"Achteraf gezien was het niet handig, omdat het publiek toch al een negatief beeld heeft van Europarlementariërs die zich manifesteren als grote graaiers." Schreijer hoopt deze affaire nu te hebben afgesloten. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.