nieuws

Grote brand manege Wessels Vetker bij Wierden, rook in verre omtrek te zien

Op de manege van Wessels Vetker aan de Ypeloweg bij Wierden is vanmiddag brand uitgebroken.
Volgens omstanders stond een schuur van de manege in brand. Er lag hooi en stro opgeslagen, maar de dertien aanwezige paarden zijn door de brandweer in veiligheid gebracht. 

Uitslaande brand & rook

Het ging volgens de brandweer om een zeer grote uitslaande brand. De enorme rookpluim was tot in de verre omtrek te zien. Het publiek werd op grote afstand gehouden om de brandweer niet in de weg te lopen. 
Het bluswater moest vanuit de beek Eksosche Aa twee kilometer verderop worden aangevoerd. De brandweer was de brand halverwege de middag meester, maar het nablussen gaat nog uren duren. Het stro moest uit elkaar getrokken worden om te kunnen afblussen.

Gaat tot 21.00 uur door

Met behulp van een grote kraan werd het stro uit de schuur getrokken en buiten onder een waterkanon gegooid. Met een hoogwerker werd de berg stro van bovenaf geblust. Het nablussen duurden tot 21.00 uur.
De schuur ging geheel verloren. Twee andere schuren met kippen bleven behouden. De oorzaak van de brand is hoogstwaarschijnlijk broei in het stro. 
Eén van de buurtbewoners, die geholpen heeft met het verplaatsen van de paarden, had veel rook in geademd en is per ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht. 
In totaal zijn ongeveer 40 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.