nieuws

Kunstenaars en kunstliefhebbers ontmoeten elkaar tijdens Kunstroute Heino

Op de fiets langs tientallen mini-exposities van professionele en amateurkunstenaars. Dit weekend wordt in Heino de Kunstroute gehouden. Een mooie gelegenheid voor kunstliefhebbers en kunstenaars om elkaar te leren kennen.
“We hebben glaskunst, we hebben schilderkunst, we hebben beeldende kunst en muziek niet te vergeten”, vertelt Marry Wijermars van de organisatie.

“Het lijkt me een prachtig weekend, met heerlijk weer, om een rondje te maken. In en om Heino.”

‘Een soort speurtocht’
“Het is net soort een speurtocht”, vertelt bezoekster Marijke Roodenberg. “Een speurtocht naar kunst.”
Roodenberg, uit Wesepe, komt vooral voor beeldende kunst, schilderwerken en beeldhouwwerken.

Mooi podium, nieuw publiek

“Bezoekers kunnen zien wat Heino te bieden heeft aan kunstenaars, voor de kunstenaars is het een mooi podium om hun werk te laten zien”, legt Wijermars over het doel van de Kunstroute uit.

“De mogelijkheid om een nieuw publiek aan te boren”, dat is de reden waarom kunstschilder Richard Kemerink op Schiphorst meedoet aan de route. “Er komen toch altijd mensen kijken die mijn werk nog niet kennen, terwijl het bijna buren zijn.”

‘Heel verrassend’

“Zelfs voor mensen uit Heino is het vaak heel verrassend wat ze tegenkomen aan kunst in en om Heino”, vertelt Wijermars.

“Iedere keer ontdek ik mensen die eigenlijk helemaal niet ken en ook kunstenaar blijken te zijn”, zegt Kemerink op Schiphorst.
“Zoals mijn collega van dit weekend: die had ik tot voor kort nog niet ontmoet en nu stellen we samen onze schilderijen tentoon.”
Ook zondag nog
De kunstroute is ook zondag nog te volgen. De kunstenaars staan tussen 11.00 uur en 17.00 uur voor je klaar.
Meer informatie over de route vind je hier en hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.