Waarom 'explodeert' de Deventer Schouwburg bij jeugdconcert Orkest van het Oosten?

Klappen, zingen, lachen, schreeuwen. Het mag, kan en gebeurde allemaal bij het interactieve concert van het Orkest van het Oosten en Theater Sonnevanck in de Deventer Schouwburg.

Het concert voor basisschoolkinderen en door beroepsmuzikanten zorgde in een bomvolle theaterzaal voor louter blije gezichten. "Hier hebben die kinderen zo lang naartoe geleefd en dan voelt het nu als een explosie van enthousiasme", zegt een stralende dirigent Joost Smeets van het Orkest van het Oosten.

Educatieve tak

De voorstelling is onderdeel van de educatieve tak van het orkest. Woordvoerder Monique Wijnker: "We willen klassieke muziek op deze manier dichter bij schoolkinderen brengen. Er gelden nu andere regels en dat leidt tot al die blije gezichten."

Honderden basisschoolkinderen van scholen uit heel Salland bezochten vandaag de voorstelling. In de aanloop naar het concert was er volop geoefend op zangteksten en dat bleek tijdens de uitvoeringen. Uit volle borst werd meegezongen en geklapt. "Het kost heel veel energie", aldus dirigent Smeets. "Maar het is fantastisch om te doen."

Deel dit artikel: