VVD Hardenberg spreekt twijfels uit over besluit college over recyclebedrijf Jacobs

De Hardenbergse VVD-fractie twijfelt of de gemeente wel zorgvuldig genoeg heeft gehandeld door niet op te treden tegen recyclebedrijf Jacobs in Balkbrug.

Wat de partij wil weten, is in hoeverre er zicht is op legalisering. Jacobs werkt al vijf jaar lang zonder de juiste vergunningen en verricht activiteiten die in strijd zijn met het bestemmingsplan.

Raadslid Erik Back van de VVD Hardenberg: ''Dat is niet volledig vast te pinnen op Jacobs zelf, maar ook op de gemeente, want die heeft het al die jaren tenslotte zelf gedoogd."

"We willen weten wat de gemeente gaat doen om te zorgen voor een oplossing in dit dossier met zicht op alle betrokken partijen.'' De partij wacht de beantwoording van het college af. 

College trad niet op

Het college van gemeente Hardenberg besloot vorige week niet op te treden tegen het recyclingbedrijf, dat zich vooral bezighoudt met het wassen van dakgrind. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Tauw, in opdracht van de gemeente, blijkt dat het bedrijf geen gevaar is voor mens en milieu.

 

De partij vraagt om toelichting en verduidelijking over de beschikbare informatie over dit onderwerp. ''Zo willen we graag meer weten over het onderzoek van de gemeente. Is er in het onderzoek bijvoorbeeld uitgegaan van de huidige situatie van Jacobs of de toekomstige situatie?  Hoe gaat de gemeente controleren of de uitvoering voldoet aan de gestelde voorwaarden? Zo hebben we een heleboel vragen'', vertelt Back.

 

Rechter

Het onderzoek van de gemeente moest ervoor zorgen dat de gemeente op de hoogte is van de activiteiten van het bedrijf. Dit is een eis die de rechter stelde in de rechtszaak die bezorgde omwonenden aanspanden tegen Jacobs. Die besloot op 14 maart van dit jaar dat de gemeente volledig in kaart moet brengen in hoeverre activiteiten in strijd zijn met regelgeving en in hoeverre er sprake is van omgevingsgevaar.

Ook concludeerde de rechter in dezelfde uitspraak dat er vooralsnog "niet gebleken is dat sprake is van concreet zicht op legalisering van alle activiteiten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
vechtdal balkbrug Nieuws
Deel dit artikel: