nieuws

Zwolle concurreert met Emmen in strijd om Roze Zaterdag

Zwolle gaat de strijd aan met Emmen voor het organiseren van Roze Zaterdag in 2020.
Elk jaar wordt dit evenement, waarbij het gaat om acceptatie en integratie van homoseksualiteit, gehouden in een andere stad. In Overijssel is dat al eens geweest in Enschede en Deventer. In Zwolle is Roze Zaterdag zelfs al twee keer gehouden. Maar in de provincie Drenthe nog nooit. Voor Emmen zou dat dus een primeur zijn.
De Zwolse gemeenteraad stemde gisteren unaniem in met het voorstel om dit evenement in 2020 in Zwolle te houden. Maar de gemeenteraad van Emmen deed dat vorig jaar al in november.
Beide steden moeten nu een plan opstellen waarin staat wat ze die dag willen gaan doen. Voorwaarde is onder meer dat de gemeente, horeca en ondernemers erachter staan. Ook moet het plan financieel worden onderbouwd. Daarnaast moet er een gelegenheid zijn voor een oecumenische kerkdienst.
Dit jaar wordt Roze Zaterdag gehouden in Den Bosch. Dat is op 24 juni. Volgend jaar is Gouda aan de beurt en in 2019 Venlo. Tijdens het evenement in Gouda wordt bekendgemaakt welke stad Roze Zaterdag in 2020 mag houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.