Oranje vrouwen in Deventer simpel langs Oostenrijk

Het Nederlands vrouwenelftal heeft vanavond in Deventer een simpele overwinning geboekt op Oostenrijk. Het duel, dat gespeeld werd ter voorbereiding op het komende EK in eigen land, eindigde in 3-0.
Bij Oranje was er een basisplaats voor Jill Roord van FC Twente en Anouk Dekker uit Wierden. Al na vier minuten was het 2-0. De 1-0 was een eigen doelpunt en kort daarna scoorde Vivanne Miedema in haar 50e interland haar 39e doelpunt voor Oranje. Na enkele goede kansen was het Lieke Martens die zeven minuten voor rust voor de 3-0 zorgde.
Kort na rust werd een inzet van Shanice van de Sanden van de lijn gehaald. Na een uur spelen mocht Renate Jansen van FC Twente haar entree maken. Gescoord werd er in de tweede helft niet meer.

Programma

Oranje oefent op 8 juli nog tegen Wales en daarna begint het EK op 16 juli tegen Noorwegen in Utrecht. Vier dagen later is Denemarken de tegenstander in Rotterdam en op 24 juli wordt de groepsfase in Tilburg afgesloten tegen België. Alle drie de duels zijn al uitverkocht.
Deventer en Enschede zijn de Overijsselse speelsteden tijdens het EK. In de laatste stad wordt een halve finale en de finale gespeeld. In Deventer staan vier groepswedstrijden en een kwartfinale op het programma.