nieuws

Gemeentelijke fusiesubsidie moet teloorgang andere Enschedese voetbalclubs voorkomen

De gemeente Enschede betreurt het besluit van de Enschedese Boys om er na 111 jaar mee op te houden, maar hoopt andere clubs in de regio te behouden door hen te ondersteunen met een fusiesubsidie.
Clubs uit Enschede die met financiële problemen zitten en open staan voor een fusie, worden door de gemeente ondersteund met een subsidie. Dat is de boodschap van wethouder Jurgen van Houdt, die over de portefeuille Sport gaat.

Verenigingskracht versterken

Komende maandag spreekt de gemeenteraad over dit voorstel voor een subsidie. Van Houdt hoopt dat de verenigingskracht van de stad zo wordt versterkt en dat er een kwaliteitsimpuls komt.
Van Houdt: "Er zijn meer clubs in Enschede die moeite hebben om overeind te blijven. Of het nou gaat om de financiën, om het krijgen van nieuwe jeugd of vrijwilligers."

Fusiemogelijkheden

De wethouder betreurt de situatie van Enschedese Boys, die gisteren bekend maakten er mee te stoppen na een roemruchte historie van 111 jaar. "Ik vind het erg jammer dat de eventuele fusie die een doorstart mogelijk had gemaakt, helaas niet op tijd is gelukt." Die fusie zou tot stand komen met buurclub Victoria'28, maar ketste op het laatste moment af.

Te veel voetbalclubs

Voetballer Ron Rietman van Enschedese Boys zei eerder vandaag dat de gemeente Enschedese te veel voetbalclubs toe laat. "Vijfentwintig clubs in de stad is te veel. Ik verwacht dat de komende jaren meerdere clubs het niet overleven."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.