nieuws

Geslaagd, maar wat nu? Volwassen Overijsselaars hebben deze tips!

Geslaagd! Dit is het advies van volwassenen Overijsselaars aan de eindexamenleerlingen van vandaag
Geslaagd! Dit is het advies van volwassenen Overijsselaars aan de eindexamenleerlingen van vandaag
Studeren, een jaar naar het buitenland of misschien wel gewoon aan het werk... Veel eindexamenleerlingen zijn na vandaag, de dag van de uitslagen, eindelijk klaar voor de grote, volgende stap. Hoe kijken de nu volwassen Overijsselaars terug op dat moment? Welk advies hebben zij voor de eindexamenleerlingen van vandaag?
Wij stelden die vraag op Facebook en kregen een heleboel mooie reacties. Een compilatie.
Zo zegt Esther van de Ridder: "Ik zou altijd je hart blijven volgen. Niet luisteren naar anderen, maar wat is nou een plek waar jij je gelukkig zou kunnen voelen om je werk te doen? Ben je gek met ouderen? Ga ervoor! Ben je gek op rondrennende kids, ga ervoor! Of wil je buschauffeur worden, het maakt niet uit, zolang je maar doet wat jij wilt!"
Melanie Meijer adviseert scholieren om vooral geen spijt te hebben als een vervolgstudie toch niet bij ze blijkt te passen: "Dat geeft niks. Je hebt er vriendschappen aan overgehouden en misschien wel hele mooie ervaringen. Heb geen spijt en heb schijt aan wat anderen er van vinden."
Het advies van Esther Huijgens is een hele duidelijke: "Kijk, leer, ervaar, maar vooral: geniet nog maar even, want je krijgt nog genoeg om je druk over te maken."
En Marion Pril zegt: "Je moet doen, waar jij jezelf prettig bij voelt. Maakt niet uit wat het is, als je maar plezier erin hebt om te doen. Ga voor je eigen geluk. Succes met de toekomst."
Tot slot vindt Kim van Huizen dat je altijd voor je grote droom moet gaan, wat anderen - docenten - er ook van vinden: "Ik ben geslaagd op het ROC voor Dienstverlening en Zorg. Dat was mijn grootste droom, terwijl de middelbare school het had afgekraakt en er werd gezegd dat ik het niet kon."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.