nieuws

Overijsselse culinaire hoogstandjes in kookfinale IRun2BFit in De Librije

Leerlingen van CSG Het Noordik in Vriezenveen en RSG Tromp Meesters in Steenwijk hebben vanmiddag hun culinaire hoogstandjes getoond in de kookfinale van IRun2BFit in het Kookatelier van De Librije. Marlou en Lieke uit Vriezenveen en Merel en Dafne uit Steenwijk streden met zes andere koppels om de titel.
IRun2BFit is een aantrekkelijk lijfstijlprogramma, waarin bewegen, leefstijl en gezonde voeding centraal staan. Voor dat laatste onderdeel moesten de leerlingen opdrachten uitvoeren. De deelnemers moesten twee vegetarische gerechten maken binnen anderhalf uur voor zes personen.

Viva las Vega's

Het thema van de culinaire finale was: Viva las Vega's, een knipoog naar vegetarisch eten. "We hebben een spiralsa gemaakt met brie, een bananenbrood met smoothie en een courgettecaprese", zegt Lieke van Het Noordik in Vriezenveen.

Courgette vierde hoogtij

Ook bij de leerlingen uit Steenwijk vierde de courgette hoogtij. "We hebben een courgetteburger en een gevulde courgette gemaakt", zegt Merel van RSG Tromp Meesters.

Kinderen creatiever dan volwassen

De gerechten werden beoordeeld door twee jury's: een culinaire en een voedingstechnische. Met de vraag waarom kinderen vaak prachtige gerechten kunnen maken, was jurylid en chef-kok Justa van Rijssen van Librije's Atelier heel duidelijk.
"Kinderen zijn vaak creatiever dan volwassen. Ze laten mij vaak verrassen", meent Van Rijssen. 

Winnaar team Meppel

Het team uit Meppel won uiteindelijk de finale met name door hun voorgerecht waar ze een mooi compliment voor kregen. "Prachtig gemaakt, zelfs ik zou veel moeite hebben met het maken van dit gerecht", aldus de chef-kok.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.