nieuws

Hanzedagen in Kampen; topdrukte bij lokale ondernemers

Dag twee van de Hanzedagen in Kampen: het is een evenement waar vele tienduizenden mensen op af komen. Het zet niet alleen de Hanzestad op de kaart, maar betekent ook topdrukte bij de lokale ondernemers.
En om die stroom van klanten aan te kunnen, worden er voorzorgsmaatregelen getroffen. "We hebben dit weekend een groter terras. Normaal hebben we vijftig tafels en nu honderd. En we zetten het hele weekend extra personeel in", vertelt Yvonne van der Wal van café De Unie. 

Rinkelende kassa

Ook ondernemer Nardus Koster van de entertainmentwinkel HOE profiteert van de Hanzedagen. "De slechtste Hanzedagen ooit leverde ongeveer 200.000 bezoekers op. Als wij ongeveer 300.000 bezoekers trekken, dan weet ik zeker dat mijn kassa rinkelt."
Maar niet bij elke ondernemer rinkelt de kassa. Bijvoorbeeld bij de schoenmakerij van Pieter Kattestaart. "Kampenaren komen dit weekend niet naar de stad om hun schoenen te laten repareren, dus er is niet echt meer omzet dan normaal. Ik had beter een biertap kunnen neerzetten", vertelt de ondernemer lachend.
Ondanks dat steunt Kattestaart de Hanzedagen. "Zo'n evenement als dit is altijd goed voor een stad. Wie weet komen de toeristen later nog eens terug."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.