nieuws

Deventer editie theaterfestival Vier Oost gaat niet door, te weinig kaarten verkocht

De eerste editie van het festival Vier Oost gaat in Deventer niet door. Er zijn te weinig kaarten verkocht. Het mooie weer en de andere festivals in en om de stad zijn volgens de organisatie 'een grote concurrent'. De edities in Enschede, Hengelo en Zwolle gaan wel gewoon door.
De vier grote theaters in het Oosten van Nederland bundelden hun krachten om vrijdag en zaterdag het festival te organiseren waarin het culturele talent en de gezelschappen uit het Oosten een unieke, eigen plek kunnen vinden. Eén dag voor de start van het tweedaagse festival blijkt er in Deventer echter te weinig animo te zijn.
“Wij willen onze bezoekers en bespelers een unieke festivalavond bezorgen. Met deze publieksaantallen is dat dat niet mogelijk", zegt Alex Kühne, directeur van de Deventer Schouwburg. "Met pijn in het hart besluit ik het Festival in Deventer te annuleren.”

Buitenpodium
Het Vier Oost Theaterfestival gaat wel door in Enschede, Hengelo en Zwolle. Deze theaters hebben in tegenstelling tot Deventer de beschikking over een buitenpodium, waardoor de kans op last minute publiek aanmerkelijk groter is.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.