nieuws

Slachtoffer van brandstichting in huis Almelo: 'Ik heb helemaal geen vijanden'

Brandstichting in huis aan de Bongerd in Almelo
Brandstichting in huis aan de Bongerd in Almelo
Wie weet meer over de brandstichting in een huis aan de Bongerd in Almelo? Het gebeurde in de nacht van vrijdag 2 juni. De 60-jarige bewoonster van het huis zat door de brandstichting in de val. Haar enige weg naar buiten was via de woonkamer, maar die stond in lichterlaaie. Ze is door de brandweer van de eerste verdieping gehaald.
Het idee dat ze het ook niet had kunnen overleven heeft het slachtoffer enorm aangegrepen. Daar komt bij dat de vrouw astma heeft en dat door de rook van de brand klachten zijn toegenomen. Ze is bang geworden door de hele gebeurtenis en doet onherkenbaar haar verhaal in Onder de Loep.
De brandstichting was in de nacht van vrijdag 2 juni tussen 04.00 en 04.15 uur via de zijruit van het huis. Er zijn twee mannen gezien die voor het appartementencomplex aan de Sesastraat wegrenden.

Brandstichter mogelijk gewond in het gezicht

Of ze daarna weggingen in een auto en in welke richting ze weggingen is niet bekend. Een van de brandstichters had een petje op en een van hen kan gewond zijn geraakt in zijn gezicht door het vuur.
De vrouw was op het moment van de brandstichting alleen thuis, omdat haar man nachtdienst had en aan het werk was. Het gegeven dat er bewust in haar woonkamer vuur is gemaakt terwijl ze boven lag te slapen maakt het slachtoffer bang en ook boos.

'Ik heb geen vijanden'

Ze ziet het als een aanslag op haar leven, terwijl ze niet weet wie het op haar heeft voorzien: "ze moeten het verkeerde huis hebben gehad, ik heb geen vijanden."

Update 4 juli 2017: beloning uitgeloofd

Er is een bedrag van 7500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders die verantwoordelijk zijn voor de brandstichting in een huis aan de Bongerd in Almelo.
Wie weet er meer over deze brandstichting? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Ook kan informatie over deze zaak worden gedeeld met het Team Criminele Inlichtingen van de politie. Bel daarvoor 079 - 345 8 999.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.