nieuws

Gezocht! Pleegouders in Overijssel

Het wordt voor de Trias Groep steeds moeilijker om genoeg pleegouders te vinden in Zwolle en omgeving. "In het westen is al een tekort aan pleegouders en dat ontstaat nu ook in Overijssel", vertelt Tineke Mulder van Trias.Â
De groep pleegkinderen is gestegen, onder meer door het afnemen van het aantal woongroepen en minder aanmeldingen van pleegouders.
Tinke Mulder: "Mensen zijn druk, besteden hun tijd aan andere dingen. En ze hebben vaak het idee dat het heel ingewikkeld is om pleegouder te zijn. Maar het belangrijkste is eigenlijk dat je een plekje hebt voor een kind." 

Verschillende vormen pleegzorg

Gea Veldman is pleegmoeder. Ze heeft al vier pleegkinderen gehad. "Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. Je kunt ook bijvoorbeeld crisis-opvang zijn. Dan komt er een kind zes maanden in je gezin, maar daarna heb je ook een lange rust periode."
Trias streeft naar drie of vier mogelijke gezinnen die bij een kind passen. Dat zou de ideale situatie zijn. De realiteit is dat ze voor sommige kinderen helemaal geen plek hebben.  
Morgenavond organiseert Trias een informatieavond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.