nieuws

Info

Balletje Hooghouden
Balletje Hooghouden
Wie wordt Overijssels kampioen 'Balletje Hooghouden'? RTV Oost organiseert deze zomer het Open Overijssels Kampioenschap ‘Balletje Hooghouden’. Deelnemers kunnen zich kwalificeren voor de finale via een aantal voorronden in de provincie. Elke voorronde levert één finalist op. De finalisten strijden later dit jaar om een heuse ‘Cup met de grote oren’, maar natuurlijk zijn er tijdens de voorronden ook al mooie prijzen te winnen.

Voorronden

De volgende voorronden zijn al gepland, hou deze webpagina in de gaten voor nieuwe data:
Zondag 2 juli van 12.00 - 17.00 uur tijdens de Open Dag FC Twente
Zaterdag 15 juli van 13.00- 16.30 uur tijdens de Open Dag PEC Zwolle
Zondag 30 juli van 12.00 - 17.00 uur tijdens de Open Dag Heracles Almelo
Zaterdag 5 augustus van 12.00 - 17.00 uur tijdens de Open Dag Go Ahead Eagles
De voorronden vinden plaats bij de RTV Oost-stand en staan onder auspiciën van studenten Sport & Bewegen van het ROC van Twente. Deelname is gratis en staat open voor iedereen die durft, je kunt je ter plekke aanmelden.

Spelregels

Balletje Hooghouden is een spel waarbij de speler (m/v) een voetbal in maximaal tien minuten meerdere malen van lichaamsdelen laat stuiten zonder dat de bal tussentijds de grond raakt. Raakt de bal de arm, hand of grond of zijn de tien minuten over, dan is het aantal aanrakingen tot dat moment bepalend. De bal mag met elk lichaamsdeel worden hooggehouden, behalve met het deel van schouder tot vingers. Het oordeel van de scheidsrechter is hierin bepalend. Meestal wordt de bal op de wreef van de voet, de knie, de borst, de schouders of het hoofd gestuit. Elke kandidaat heeft drie pogingen. Passeert een poging de 100 aanrakingen dan vervalt het recht op resterende pogingen en telt dat als eindresultaat. Bij de finale van de Overijsselse Kampioenschappen beginnen alle deelnemers met een score van 0 en krijgen ze wederom 10 minuten speeltijd en maximaal 3 pogingen! 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.