nieuws

Inbreker op heterdaad betrapt in Almelo, handlanger weet te ontsnappen

Een 22-jarige man is vanmiddag op heterdaad betrapt na een inbraak in een woning in Almelo. Zijn handlanger, die ongeveer even oud is, wist te ontkomen.
Een alerte bewoner van de Nieuwlandsweg zag vanmiddag twee verdachte personen lopen in zijn straat. Omdat de mannen in de richting van de woning van zijn buurman liepen en hij dit niet vertrouwde, besloot hij poolshoogte te nemen. Daar trof hij de twee mannen achter de woning van zijn buurman aan.
Beide mannen gingen er bij het zien van de melder snel vandoor. Dankzij een signalement van de buurtbewoner kon de helft van het duo worden aangehouden in de Veldkersstraat.

Zoektocht

De andere man wist te ontkomen. Hij is ongeveer twintig jaar oud, 1,75 meter lang en heeft een iets gezet postuur. Hij heeft donker haar (bovenop lang, zijkant korter) en is licht getint. Hij droeg een donker jack, met op zijn linkerschouder een logo, en een zwarte broek.
Ook wordt er nog gezocht naar een rood breekijzer dat waarschijnlijk is gebruikt bij de inbraak. Deze is, ondanks zoeken met een politiehond, nog niet aangetroffen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.