nieuws

Grote brand in leegstaand schoolgebouw Zwolle onder controle (UPDATE)

De brandweer is aan het eind van de avond met meerdere voertuigen uitgerukt naar een grote brand in een leegstaand pand in de directe omgeving van de Grote Baan in Zwolle, achter de IJsselhallen. De brand was opgeschaald naar een zogeheten GRIP1-situatie. Het vuur was rond half één onder controle, aldus de veiligheidsregio IJsselland.
De brand was uitgebroken in een leegstaand schoolgebouw. Naastgelegen schuurtjes van woningen zijn door de brandweer natgehouden. De vlammen waren van veraf te zien.

Oorzaak niet bekend

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Naast het schoolpand staat een verzorgingstehuis met meer dan honderd bewoners. Er is overwogen om dat complex te ontruimen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Wel is met een zogeheten waterscherm voorkomen dat de ramen van het appartementencomplex zouden knappen. Ook was er medisch personeel uit voorzorg aanwezig.
Er is geen asbest bij de brand vrijgekomen, aldus de brandweer. Ook is niemand gewond geraakt.
Bij de brand kwam wel veel rook vrij, die richting het centrum trok. Uit metingen bleek dat de rook geen gevaar voor de omgeving opleverde. De veiligheidsregio IJsselland adviseerde gedurende de brand om ramen en deuren te sluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.