nieuws

Antifascisten roepen op: ga naar Enschede, maar niet in grote groepen

Demonstratie tegen IS in Enschede in 2015
Demonstratie tegen IS in Enschede in 2015
Ondanks het demonstratieverbod en het samenscholingsverbod dat is afgekondigd in het centrum van Enschede, roept de Duitse organisatie Antifascistische Linke Münster mensen op om zondag toch naar Enschede te trekken, maar dan niet in grote groepen.
"In de trein zijn onze reisgroepen een makkelijk doel voor de Duitse en Nederlandse politie", valt te lezen in een bericht op de website. De politie controleert preventief op het station van Enschede en in de binnenstad. Demonstranten worden teruggestuurd en de politie grijpt in bij openbare ordeverstoring.

Ook AFA Nederland doet oproep

Ook de Nederlandse antifascisten roepen mensen op om morgen naar het centrum van Enschede te gaan. Op Facebook schrijft de AFA: "Zorg dat je aanstaande zondag 18 juni op tijd in het centrum van Enschede bent en laat zien dat extreem-rechtse actievoerders niet welkom zijn."

Samenscholingsverbod

Een aangekondigde demonstratie van de extreemrechtse groepering Pegida werd door de gemeente Enschede verboden. Pegida-aanvoerder Edwin Wagensveld gaf echter aan toch te komen, waarna Enschede een samenscholingsverbod heeft afgekondigd morgen.
Groepen van drie of meer personen die zich zonder redelijk doel ophouden in de binnenstad van Enschede, kunnen door de politie uit het gebied gezet worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.