nieuws

Pegida-voorman Edwin Wagensveld laat gezicht zien op Oude Markt Enschede

Edwin Wagensveld, voorman van de extreemrechtse beweging Pegida Nederland, heeft zaterdagmiddag al zijn gezicht laten zien in de binnenstad van Enschede. Halverwege de middag was hij aanwezig op de Oude Markt. Daar ging hij onder meer in gesprek met bewoners.
Extreemlinkse en extreemrechtse partijen - waaronder Pegida, Fortress Europe, AFA, No Nazi’s in Enschede en Enschede tegen Racisme - wilden zondag demonstreren in Enschede. Het gemeentebestuur heeft de demonstraties verboden, omdat er ernstige verstoringen van de openbare orde worden verwacht.
Verschillende organisaties hebben desondanks mensen opgeroepen om zondag alsnog de binnenstad in te gaan. Het bezoek van Wagensveld is rustig verlopen. De politie hield wel een oogje in het zeil.

Posters

Op verschillende plekken in Enschede zijn afgelopen nacht posters opgehangen waarin opgeroepen wordt tot geweld tegen extreemrechtse aanhangers. Ook Wagensveld kreeg zo'n poster onder ogen. Hij had degene die de posters had opgehangen opgeroepen om ook aanwezig te zijn, maar die persoon kwam niet opdagen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.