nieuws

Danique Kerkdijk kijkt uit naar Engelse competitie: "Mooie stap"

Verdediger Danique Kerkdijk maakte deze week de overstap van FC Twente naar het Engelse Bristol City FC, dat uitkomt in de hoogste afdeling. Ze werd drie keer landskampioenschap met de Enschedeërs en denkt dat nu het beste moment is voor een stap hogerop.
"Het is een goede stap in mijn ontwikkeling, dus ben ik er erg blij mee", vertelt Kerkdijk, die een mooie tijd bij Twente heeft gehad. "Ik verlaat een geweldige club, waarbij alles goed geregeld was. Ik heb het in Enschede altijd heel erg naar mijn zin gehad, maar ik ben ook iemand met ambitie. Ik wil kijken wat ik allemaal uit mijn carrière kan halen en daar hoort dan nu buitenland bij."

"Verdedigende kwaliteiten aanscherpen"

Kerkdijk hoopt zich in Engeland met name in verdedigend opzicht te verbeteren. "Bij Twente zijn we negen van de tien keer een van de betere partijen. Dan wordt er veel gevraagd van je aanvallende kwaliteiten en coaching. Ik vind het nu eigenlijk tijd om mijn verdedigende kwaliteiten aan te scherpen. Daarom heb ik deze stap gemaakt, om mezelf uit te dagen. Ik denk dat ik in de Engelse competitie, met topclubs als Liverpool, Arsenal en Manchester City, alleen maar beter kan worden." In de audio het gehele interview met de verdediger. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.