nieuws

Loco-burgemeester Eerenberg: 'Door politie-inzet en alertheid bleef het rustig in Enschede'

Loco-burgemeester Eelco Eerenberg van Enschede kijkt tevreden terug op het uitblijven van een confrontatie tussen aanhangers van Pegida en de anti-fascisten zondagmiddag in het centrum van de stadÂ
In Enschede waren protestdemonstraties van onder meer Pegida en anti-fascisten verboden, maar beide partijen dreigden toch te komen. 
In de binnenstad hielden zich op de terrassen aanhangers op van verschillende groeperingen, maar door de massale politie-inzet en preventieve fouillering bleven ongeregeldheden tussen beide partijen uit. Eerenberg: "Ik maak de politie een groot compliment. Door hun aanwezigheid en inzet en door de alertheid, zijn problemen voorkomen."

'Een verbod is een verbod'

Volgens hem werd op een vriendelijke wijze gevraagd naar een identiteitsbewijs en de reden van een bezoek aan Enschede aan bijvoorbeeld aanhangers van Pegida. Die werden opgedragen de stad te verlaten.
"Een verbod is een verbod.", aldus Eerenberg. Hij kon geen begrip opbrengen voor de kritiek van de Pegida-aanhangers dat Nederlanders hun mond moeten houden en Turken en Marokkanen wel mogen demonstreren.
Eerenberg zegt dat Pegida opnieuw een aanvraag mag doen voor een demonstratie en dat dan opnieuw wordt bekeken of dat verantwoord is. "In principe mag iedereen demonstreren, dus ook in Enschede."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.