nieuws

SP steekt medewerkers NS in Zwolle hart onder de riem

NS-station Zwolle
NS-station Zwolle
De SP steunt de staking van medewerkers van de NS op het station in Zwolle. In alle vroegte ging een groep SP’ers, onder wie Tweede Kamerlid Frank Futselaar, met snoeptomaten en koek langs de stakers om hen een hart onder de riem te steken en te praten over de toekomst van de NS.
NS-personeel voert al geruime tijd actie. Zij eisen onder meer standaard twee conducteurs op dubbeldekkers in verband met de veiligheid. Ook willen ze dat de NS serieus meedingt naar regionale lijnen en succesvol bedrijfsonderdeel NS Retail niet in de uitverkoop doet.

De Zwolse SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: "De huidige bedrijfsstrategie van de NS is een verliezende strategie en het personeel heeft dat maar al te goed door. De NS richt zich nu op allerlei buitenlandse avonturen terwijl steeds meer regionale lijnen worden overgelaten aan vervoerders die in handen zijn van buitenlandse staatsbedrijven. Ook is er veel publiek geld gestoken in goede stations met een uitgebreid winkelaanbod. Nu dit succes heeft mag de markt de vruchten plukken."
"Meer marktwerking maakt het spoor alleen maar slechter en duurder voor reizigers. Engeland is hier een schrijnend voorbeeld van. De NS moet juist versterken als publiek bedrijf met meer lijnen gekoppeld aan het hoofdrailnet en winkels in eigen beheer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.