nieuws

Bijna dertig procent meer woningen verkocht in Overijssel het afgelopen jaar

Huis te koop / woningmarkt
Huis te koop / woningmarkt
De woningmarkt blijft groeien in Overijssel. Vorige maand werden 27,3 procent meer woning verkocht dan in mei 2016. In totaal werden vorige maand 1.231 woningen verkocht. December 2016 was de recordmaand in het afgelopen jaar, toen werden 1.599 woningen verkocht.Â
Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. In verhouding was maart 2017 de succesvolste maand, toen bijna 60 procent meer woningen werden verkocht dan in maart 2016. De woningverkopen in Overijssel liggen iets boven het landelijk gemiddelde van 24,4 procent. 

Vrijstaande woning relatief vaakst verkocht

De verkoop van vrijstaande woningen is in het afgelopen jaar relatief gezien het hardste gestegen. Vorige maand werden 227 vrijstaande woningen verkocht, een stijging van 36,8 procent in vergelijking met een jaar eerder. 
Ook appartementen zijn in trek: met 184 verkochte woningen is hier een toename van 33,3 procent te zien in vergelijking met mei 2016. 

Veel provincies doen het beter dan Overijssel

Toch doen veel provincies het beter dan Overijssel. Limburg is koploper met een toename van 45 procent. Dat de woningverkoop in Overijssel boven het landelijk gemiddelde uitkomt, is vooral te danken aan de minder snel stijgende verkoop in de Randstad en Groningen. 
In heel Nederland wisselden vorige maand 19.990 woningen van eigenaar. Ook landelijk gezien was december 2016 een recordmaand wat betreft absolute aantallen: in die maand werden 25.280 woningen verkocht. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.