nieuws

ZGT gaat miljoenen bezuinigen en sluit ontslagen niet uit

Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), met vestigingen in Almelo en Hengelo, gaat 10 tot 15 miljoen euro bezuinigen. De directie sluit gedwongen ontslagen niet uit.
ZGT heeft te maken met een toenemend aantal patiënten met steeds complexere zorgvragen. De vergoedingen die het ziekenhuis hiervoor ontvangt van de zorgverzekeraars zijn volgens het ziekenhuis niet voldoende om de kosten te dekken. Daardoor moet het ziekenhuis dit jaar 10 tot 15 miljoen euro bezuinigen. ZGT heeft vandaag in een vijftal sessies het personeel bijgepraat.

Besparingen

Om het verlies het hoofd te bieden, worden investeringen in bijvoorbeeld nieuwe of vervangende apparatuur voorlopig uitgesteld. Ook gaat het ZGT de komende maand onderzoeken of er op de verschillende afdelingen efficiënter kan worden gewerkt.
Bestuursvoorzitter Ton Ruikes wil met de zorgverzekeraars rond de tafel en pleit voor hogere vergoedingen.

Ontslagen?

Ruikes is sinds begin dit jaar de nieuwe topman van het ZGT. Hij sluit gedwongen ontslagen niet uit. "We doen er alles aan om te voorkomen dat we moeten snijden in ons personeelsbestand maar als we niets doen zetten we de toekomst van het ziekenhuis op het spel."
In oktober hoopt Ruikes meer duidelijkheid te geven hoe het ziekenhuis in de toekomst weer zwarte cijfers kan schrijven.

Lijken uit de kast?

Op 1 januari nam Ruikes het bestuursstokje over van Meindert Schmidt die de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. De nieuwe topman signaleert dat het verlies zich medio vorig jaar al aandiende maar hij wil niet spreken van 'lijken uit de kast'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.