nieuws

Voormalig postkantoor in Enschede wordt stadsbioscoop met horeca

Het voormalige postkantoor in het centrum van Enschede wordt omgebouwd tot een bioscoop met tien zalen. Projectontwikkelaar Explorius en pandeigenaar Hofstra Vastgoed hebben dat plan vanavond gepresenteerd aan omwonenden en andere belangstellenden.
VUE Cinemas opent in het gemeentelijk monument aan de Boulevard 1945 een bioscoop met tien zalen. Het bedrijf heeft in Nederland al 21 bioscopen, waaronder in Deventer en Steenwijk.

Verbouwing

De huidige, dichte gevel wordt vervangen door glazen puien en een groot LED-scherm. Op de begane grond van het huidige pand komt, naast de entree, horeca. Het is nog niet bekend wat erin komt, maar er zijn vergevorderde gesprekken met een exploitant.
Boven komen er zes bioscoopzalen, aan de achterkant van het voormalige postkantoor wordt een nieuw deel gebouwd met nog eens vier bioscoopzalen.

Eind volgend jaar klaar

Op dit moment zit woningcorporatie Domijn nog in het pand, maar de corporatie vestigt zich eind dit jaar op de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat. Met de nieuwe bioscoop erbij heeft Enschede vier bioscopen.

Het is de bedoeling dat de verbouwing medio volgend jaar start en dat eind 2018 de eerste films draaien in de nieuwe bioscoop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.