nieuws

GroenLinks Hardenberg maakt zich zorgen over mogelijke opslag van afvalwaterinjectie

GroenLinks Hardenberg wil opheldering
GroenLinks Hardenberg wil opheldering © RTV Oost / Rogier van den Berg
De GroenLinks-fractie in Hardenberg maakt zich zorgen over de mogelijke opslag van afvalwaterinjectie in die gemeente. De provinciale politie besluit woensdag over de visie op het gebruik van diepe gronden. Daarin staat onder meer dat de provincie geen afvalwaterinjectie wil, maar dat in de gemeente Hardenberg de deur op een kier staat.
In het provinciale voorstel staat dat tachtig procent van de gasvelden in Overijssel niet geschikt is voor de opslag voor koolstofdioxide (CO2) en productiewater. Alleen Coevorden, Hardenberg en Colledoorn kunnen bij een verzoek van het Rijk onderzocht worden op mogelijkheden. Als er tenminste nog geen minder milieubelastende alternatieven beschikbaar zijn.
GroenLinks Hardenberg wil opheldering van het gemeentebestuur. "Wij zijn ons bewust van het feit dat gemeenten slechts adviserend kunnen optreden in deze en het bevoegd gezag ligt bij het Provinciaal Bestuur en de minister. Echter wij zijn van mening dat een proactieve opstelling van het college wenselijk is", laat Anne van den Hoek namens de partij weten.
De partij wil weten of het college op de hoogte is van het voorstel en of Provinciale Staten de gemeente heeft gevraagd om advies.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.