nieuws

Omgekomen Yasmine wordt herdacht met bijzondere verkeersborden in Hengelo

De verkeersborden
De verkeersborden
Op de Deurningerstraat in Hengelo zijn verkeersborden geplaatst waarop de naam van de 12-jarige Yasmine te lezen is. Zij kwam in 2014 op die straat om het leven.Â
Het meisje fietste in 2014 in de richting van Deurningen toen ze gepasseerd werd door een landbouwtractor met aanhanger.
Ze heeft waarschijnlijk de aanhanger geraakt en is daardoor onder de wielen terecht gekomen. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

"Borden staan er dankzij Yasmine"

"De borden staan er dankzij Yasmine, hoe cru dat ook klinkt", zegt Gerco Uninge, verkeerskundige van de gemeente tegen Tubantia.
"De Deurningerstraat is mede door het ongeval aangepast en heeft nu vrijliggende fietspaden."

Moeder: 'Bijzonder om te zien'

Op Facebook plaatst de moeder van Yasmine foto's van de nieuwe borden en ze reageert met een emotionele boodschap aan haar overleden dochter. 
"Lieve Yasmine, het is ongelooflijk triest en toch bijzonder om te zien dat deze borden zijn geplaatst omdat er nu veiligere fietsstroken zijn aangelegd. Ongelooflijk dankbaar en trots ben ik om jouw moeder te mogen zijn."
Verderop geeft ze aan erg dankbaar te zijn voor de liefde, steun en gebeden: "Het is ongelooflijk hartverwarmend en daar wil ik jullie namens mij en de hele familie, ongelooflijk voor bedanken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.