nieuws

ChristenUnie Overijssel stelt vragen over criminaliteit op platteland

politie politieauto (stock)
politie politieauto (stock)
De ChristenUnie Overijssel gaat vragen stellen over de criminaliteit op het platteland. Door de reorganisatie bij de landelijke politie is er steeds minder politietoezicht op het platteland. Vorige week bleek uit een rapport van de twaalf provinciecommissarissen dat het platteland een luilekkerland dreigt te worden voor criminelen.
De hoogste politiecommandant Oost Nederland liet zich uit over het rapport. De ChristenUnie laat weten verbaasd te zijn over de reactie die hij op het rapport gaf. De politiecommandant fronste volgens de partij zijn wenkbrauwen over het rapport. "Hij noemde de kritiek in de provincie op de politie onzin, maar pleitte vervolgens wel voor meer politiemensen", aldus de ChristenUnie. Dat vindt de partij niet dwingend en overtuigend genoeg.

Reactie

De partij wil kritische vragen stellen aan het college over hoe het nu verder moet met de politie en de criminaliteit op het platteland. De partij is ook benieuwd naar wat het college vindt van de reactie van de politiecommandant op het rapport.

Evaluatie

Het rapport van de 12 provinciecommissarissen is aangeboden aan de landelijke commissie die de vorming van de Nationale politie evalueert. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.