nieuws

Glimlach van de dag: studente tekent koe als goedmakertje voor 'treurig' tentamen

Glimlach van de dag: studente tekent koe als goedmakertje voor 'treurig' tentamen
Glimlach van de dag: studente tekent koe als goedmakertje voor 'treurig' tentamen
Een Saxion-studente die haar 'treurige toets' probeert goed te maken met de tekening van een koe: daar moest niet alleen docent Suzan Bouwhuis uit Enschede om glimlachen, maar ook een heleboel volgers die haar Facebookpost erover zagen.Â
Op de foto die Bouwhuis op Facebook plaatste, is een toetsblad te zien met daarop een koe. Als bijschrift staat er geschreven: 'Ik moet helaas opgeven, mevrouw. In de herkansing beter. Om het halve uur te vullen, heb ik Bella 35 getekend, voor uw humeur tijdens het nakijken van mijn treurige toets.'

Persoonlijke berichtjes

"Ik ben docent op het Saxion in Enschede en geef onderzoeksvakken bij de opleidingen Commerciële Economie en International Business & Languages (IBL)", vertelt Bouwhuis.
"Ik vertel in de lessen weleens dat ik het nakijken zo verschrikkelijk vind, maar dat ik wel altijd opgevrolijkt word door de persoonlijke berichtjes van studenten." Ze bewaart dan ook alle leuke antwoorden en berichtjes die ze krijgt, vertelt ze.

Tekening om tijd te vullen

In het geval van de koe ging het om een eerstejaarsstudente IBL. "Zij had al vrij snel door dat ze het tentamen niet ging halen, maar studenten moeten in ieder geval een uur in het lokaal blijven zitten. Dus om het resterende halfuur te vullen, maakte ze deze tekening."
"Toen ik de tekening zag, dacht ik: oh, dit is wel een hele leuke!" Maar, helaas voor de studente heeft de koe geen voldoende opgeleverd. Dat wordt dus toch herkansen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.