nieuws

Verbanddoos met 4000 handtekeningen uit Losser voor MST

Actiegroep "Houd de poli open" overhandigde vanmiddag een verbandtrommel met 4000 handtekeningen aan het MST om te voorkomen dat de poli in Losser dichtgaat. Het MST wil de zorgpoli per 1 september sluiten.
Patiënten van het MST uit Losser moeten uitwijken naar de uitgebreide poli in Oldenzaal of naar het ziekenhuis in Enschede. Het gaat om medische ingrepen zoals bloedprikken of een röntgenfoto maken.
Het MST moet tientallen miljoenen bezuinigen en wil dat bereiken door onder andere efficiënter te werken. Het stelt dat in Oldenzaal de zorg beter en uitgebreider gaat worden, ook voor patiënten uit Losser.

"Sterfhuisconstructie"

Eerder gaf het MST aan dat de bezoekersaantallen fors terugliepen in Losser en dat daarom de poli dichtgaat. "Wij denken dat ze een sterfhuisconstructie gemaakt hebben, door steeds meer behandelingen niet meer in Losser uit te voeren, maar in Enschede. Dan is het logisch dat de aantallen teruglopen", zegt de actiegroep.
De actiegroep hekelt het standpunt van het MST dat Enschede en Oldenzaal slechts 10 minuten rijden is. "Ze vergeten dat veel ouderen hulp nodig hebben om daar te komen, dat kost iedereen veel meer tijd en moeite", zegt Lies ter Haar van de actiegroep.

Werkgroep Losser

"Bovendien ligt het ziekenhuis midden in het centrum en is slecht bereikbaar, ook het parkeren is een tijdrovende en kostbare opgave.
Wij willen de zorg dicht bij huis houden", vult Ter Haar aan.
Woordvoerder Ronald van der Bijl van MST reageert door te stellen dat het samen met de bevolking van Losser oplossingen wil bedenken. Daarom is er een werkgroep opgericht die gaat onderzoeken en bedenken hoe ze in Losser optimaal zorg kunnen blijven krijgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.