Vrouw uit Vollenhove moet stoppen met sturen naaktfoto's naar ex-man

Een vrouw uit Vollenhove moet stoppen met het sturen van naaktfoto's naar haar ex-man. Dat heeft de rechtbank in Zwolle beslist. Ook is er een contactverbod voor een jaar opgelegd.

De man spande een kort geding aan omdat hij gek werd van alle foto's die zijn ex-vrouw hem bleef sturen via app en e-mail, zei zijn raadsman eerder. Met de tientallen pornografisch getinte foto's' zou de vrouw hem willen uitlokken om de afbeeldingen door te sturen naar anderen. Dat gebeurde namelijk al eerder, waarna de vrouw aangifte deed.

Doorsturen naar familie

De zestigjarige man ontving enkele jaren geleden ook al naaktfoto's. In 2015 stuurde hij één van die foto's door naar familieleden met de vraag of zij haar konden stoppen. De ex-vrouw deed daarop aangifte, waarna de man vorig jaar door de politierechter in Zwolle werd veroordeeld voor smaad. Hij werd in hoger beroep vrijgesproken.

De rechter legde ook een wederzijds contactverbod op voor de duur van een jaar. Want de vrouw eiste dat hij geen contact meer met haar opneemt. Daarnaast moet de man de ontvangen naaktfoto's vernietigen.

Deel dit artikel: