nieuws

Zoeken naar creatieve oplossingen tegen de hitte, maar morgen komt de echte klap

Tropenroosters, buiten les geven en waterspelletjes op basisscholen of gewoon lekker naar het zwembad. Het is al de hele week warm en dus wordt alles uit de kast getrokken om het hoofd koel te houden. En wie denkt dat het bijna voorbij is, heeft het mis. Want morgen komt de echte klapper.
De temperaturen kunnen morgen oplopen tot 34 graden.

Tropenroosters

In het zuiden van het land zijn de tropenroosters eerder deze week al ingevoerd. Dat voorbeeld wordt nu ook gevolgd door scholen in Overijssel. De lessen beginnen vroeger en stoppen eerder. De warmte in het lokaal is in de loop van de dag gewoonweg niet te verdragen.

Buiten les geven

Door de hitte in de klaslokalen worden sommige lessen ook buiten gegeven. Zo ook in Zwolle. Daar ging een leraar met zijn klas naar buiten om een debat te oefenen voor het vak Nederlands. 
Het lokaal waar ze normaal Nederlands krijgen, zit op de tweede verdieping. "Het raam kan maar van één kant open. We hebben geen airco, dus het is veel te warm daar", zegt de leraar Nederlands.

Ook dieren hebben last van de hitte

Niet alleen mensen zoeken creatieve manieren om met de hitte om te gaan, ook dieren hebben last van de hitte. In Zwolle ging een kudde schapen massaal in de schaduw van een aantal bomen staan.

Tot slot een gratis tip: smeer je goed in, drink veel water en vermijd de zon.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.