nieuws

Tijdelijk woonzorgcentrum Carintreggeland in Hengelo moet volgend jaar dicht

Huis Zuiderhart in Hengelo moet dicht
Huis Zuiderhart in Hengelo moet dicht
Carintreggeland Huis Zuiderhart gaat medio volgend jaar dicht. De tijdelijke woonzorgvoorziening werd vijf jaar lang gehuurd en dat contract loopt nu af. Het afgelopen jaar zijn diverse gesprekken gevoerd om de locatie nog langer te kunnen huren, maar dat kan niet omdat de grond is verkocht aan een projectontwikkelaar die het gebied Hart van Zuid verder gaat ontwikkelen.
De medewerkers, vrijwilligers en bewoners van Zuiderhart zijn geïnformeerd dat de grond waarop Zuiderhart staat uiterlijk 1 mei 2018 overgedragen moet worden.

“Dit betekent dat we de komende periode in overleg met de bewoners en familie een nieuwe woonplek voor de bewoners gaan zoeken", legt Jeroen Kleinjan, bestuursvoorzitter Carintreggeland uit. "In overleg met medewerkers en vrijwilligers gaan we ook voor hen een nieuwe werkplekzoeken. Dit gaan we zorgvuldig voorbereiden en uitwerken.
Kleinjan: “Natuurlijk stellen we het belang van de bewoners voorop en zoeken we naar een oplossing die daar recht aan doet. Binnen Carintreggeland is woonruimte beschikbaar voor alle Zuiderhartbewoners. In juli en augustus worden de woonwensen geïnventariseerd. Op basis hiervan wordt een passende nieuwe woonplek voor de bewoners gezocht.”

Baangarantie

“De medewerkers is toegezegd dat iedereen een baangarantie heeft. De komende periode wordt met hen gekeken naar hun locatie- en werkwensen en vervolgens worden de mogelijkheden binnen Carintreggeland geïnventariseerd. Ook de vrijwilligers die in het Zuiderhart de bewoners en medewerkers ondersteunen, blijven hard nodig. Samen met de vrijwilligers wordt binnen Carintreggeland een mooie vrijwilligerswerkplek gezocht.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.