Onderzoek naar doorstart Kunstuitleen Zwolle duurt langer dan verwacht

De Kunstuitleen in Zwolle is druk met een onderzoek naar een mogelijke doorstart. De Stichting Beeldende Kunst Regio Zwolle, verantwoordelijk voor de kunstuitleen, ging eind vorige maand failliet.

De stichting wil graag dat klanten zo weinig mogelijk hinder ondervinden van het faillissement. Er wordt daarom geprobeerd om het werk en de spullen van de Kunstuitleen zo geruisloos mogelijk over te dragen aan een nieuwe partij.

Radiostilte

"Om een dergelijke doorstartmogelijkheid te onderzoeken, is er voorlopig voor gekozen de klanten van de Kunstuitleen Zwolle nog niet te informeren over de wijze van afwikkeling van het faillissement", zo is te lezen in een bericht aan klanten.

De stichting heeft nu besloten om haar klanten alsnog op de hoogte te stellen, omdat het onderzoek naar de doorstart langer duurt dan verwacht.

En nu?

De Kunstuitleen gaat ervan uit dat een geschikte kandidaat gevonden wordt. Mocht dat niet lukken, dan belooft de stichting om haar klantenkring alsnog onmiddellijk in te lichten over de gang van zaken en waar werken bijvoorbeeld ingeleverd moeten worden.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Cultuur IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: